Raspberries Berry

Leave a Comment

  

Raspberries:


Bu yaz ya da sonbahar aylarında bulunan küçük, sıkı paketlenmiş kırmızı meyveler vardır.
 Onlar reçeller, jöle, kekler, dondurmalar ve yapmak için kullanılır. Onlar yüksek C vitamini ve manganez içeriği. Onlar da K vitamini ve magnezyum içerir. Harika lezzetli, parlak kırmızı renkli ahududu tüm dünyada yetiştirilen en popüler meyveleri arasında yer alıyor. . Onlar sağlığı teşvik bitkisel kaynaklı besinlerin, mineraller, ve optimum sağlık için gerekli olan vitamin açısından zengin bir kaynak olan botanik, bitki cinsinin aile Rosaceae ait küçük bir çalı, geçerli: Rubus.Ilıman bölgelerde çok iyi yetişir. egzotik meyve Avrupa'ya doğal ama şimdi yaygın olarak tüm dünyada pek çok ılıman bölgelerde yetiştirilmektedir olduğunu. Ahududu Baş üreticileri Polonya, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, ve Şili vardır. ahududu everal alttür yetiştirilir; Ancak, en önemli modern ticari kırmızı-ahududu çeşitlerinin R. idaeus (Avrupa ahududu) ve R. strigosus (Amerikan ahududu) arasındaki melezler türeyen. Teknik olarak, tüm meyve, küçük bir toplam drupe-sağlar, dairesel olarak düzenlenmiş olmasıdır içi boş bir merkez boşluğunun etrafında moda. Her küçük drupelet tek beyazımsı-sarı tohum küçük sulu hamuru bulunuyor. Ahududu çeşidinde, göre değişir, ve tatlı asitli aralıkları bir tadı var, çilek oldukça benzer bir özellik.Ahududu konik şekil, yaklaşık 3-4 gr ağırlığında ve dairesel katmanlar halinde düzenlenmiş 80-100 drupelets içerir vardır.Ahududu (Ahududu) en sık görülen tip renkte kırmızı pembe iken, melezler, aslında, siyah, mor, turuncu, sarı ve beyaz renklerde de dahil olmak üzere bir dizi, gelir. ahududu Sağlık faydaları Lezzetli ahududu düşük kalori ve doymuş vardır yağlar ancak diyet lifi ve antioksidanların zengin kaynaklarıdır. 100 gr çilek sadece 52 kalori içerir ama lif 6.5 g (önerilen günlük alım% 16) bulunur. Ahududu gibi antosiyanin, ellajik asit (tanen), quercetin, gallik asit, Cyanidins, pelargonidins gibi fenolik flavonoid fitokimyasallar oldukça yüksek seviyeleri var, kateşinler, kamferol ve salisilik asit. Bilimsel çalışmalar, bu meyveleri bu antioksidan bileşikler kanser, yaşlanma, inflamasyon ve nöro-dejeneratif hastalıklara karşı potansiyel sağlık yararları olduğunu göstermektedir. Ksilitol ahududu çıkarılan düşük kalorili şeker yerini tutamaz. 15 kalori vardır şeker, o kıyasla ksilitol bir çay kaşığı sadece 9,6 kalori içerir. Ksilitol şekerden bağırsaklarda daha yavaş emer ve yüksek glisemik indeksi katkıda bulunmaz, ve böylece, diyabetiklerde yararlı olabilir. Taze ahududu aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan doğal vitamin-C, mükemmel bir kaynağıdır. 100 gr çilek 26.2 mg veya C vitamini açısından zengin meyve C vitamini Tüketim DRI yaklaşık 47% sağlayan vücut enfeksiyöz ajanlar, sayaç inflamasyona karşı direnç geliştirmek ve zararlı serbest radikalleri temizlemek yardımcı olur. Ahududu A vitamini gibi antioksidan vitaminleri içerir yukarıda bahsedilen antioksidan ilave olarak ve E vitamini gibi küçük miktarlarda lutein, zea-ksantin, ve beta-karoten gibi flavonoid poli fenolik antioksidanlar teşvik da birçok sağlık açısından zengindir. Özet olarak, yaşlanma, çeşitli hastalık süreçlerinde rol oynayan oksijen türevi serbest köklerin ve reaktif oksijen türlerinin (ROS) karşı koruyucu süpürücü olarak bu bileşikler, yardımcı hareket eder. Ahududu 4900 her 100 gram arasında bir ORAC değerine (oksijen radikali emme kapasitesi) sahiptir , üst sıralarda ORAC meyveler arasında da kredi. Ahududu potasyum, manganez, bakır, demir ve magnezyum gibi mineraller iyi bir miktarda içerir. Potasyum kalp hızı ve kan basıncı kontrol yardımcı olur, hücre ve vücut sıvılarının önemli bir bileşenidir.Manganez antioksidan enzim, süperoksit dismutaz için bir ko-faktör olarak vücut tarafından kullanılır. Bakır, kırmızı kan hücrelerinin üretiminde gereklidir. Bu meyveler Vitamin B-6, niasin, riboflavin, folik asit, çok iyi bir miktarda içeren bir vitamin ve vitamin K B kompleks grubu açısından zengindir. Bu vitaminler karbonhidratlar, protein ve yağ. Metabolizmasında ko-faktörler olarak işlev ve yardım vücut olan ahududu obezite yönetimini geliştirmek için potansiyel ahududu araştırmanın en ilginç yeni alanlardan biri içerir. Bu araştırma erken aşamalarında olmasına rağmen, bilim adamları artık bizim yağ hücrelerinde metabolizma özellikle (de denir ahududu keton) rheosmin, ahududu bulunan bitkisel besinler artırılabilir olduğunu biliyoruz. Yağ bazı hücre tiplerinde enzim aktivitesi, oksijen tüketimi ve ısı üretimini arttırarak, rheosmin gibi ahududu fito-obezite riskini yanı sıra yağlı karaciğer riskini azaltmak mümkün olabilir. Bu faydaların yanı sıra, rheosmin pankreatik lipaz denen bizim pankreas tarafından yayımlanan bir yağ sindiren enzim aktivitesini azaltabilir. Enzim aktivitesi bu azalma daha az sindirim ve yağ emiliminde neden olabilir. Organik ahududu üzerine son araştırmalar artık organik olmayan ahududu daha toplam antioksidan kapasitesi daha yüksek olduğu organik ahududu göstermiştir.Çalışmada Ahududu önce ABD Tarım Bakanlığı tarafından organik sertifikalı olmuştu Maryland çiftliklerde yetiştirilen edildi.Serbest radikal temizleyicisi içeren bir dizi test hepsi aynı sonucu sağlanan: Organik ahududu antioksidan aktivite açısından kendi organik olmayan meslektaşları geride. Bu büyük antioksidan kapasite organik olmayan ahududu karşı organik bulunan toplam fenoller ve toplam antosiyanin daha düzeyleri ile ilişkili bulunmuştur. Her türlü organik olmayan gıdalar karşı organik satın almak için çok iyi nedenleri olmakla birlikte, bu çalışma açıkça bu nedenlerle özellikle derin bir şekilde ahududu için geçerli olduğunu yapar. Sen tam olarak ahududu satın alarak önemli ölçüde daha fazla antioksidan destek alırsınız olgun. Son çalışmalar olgunluk değişen aşamalarında hasat ahududu toplam fenolik içeriği, toplam flavonoid içeriği ve antosiyanin içeriği ölçüldü ve en genel antioksidan faydalar (% 50 den% 100 kadar vadeli) çilek dolu olgunluk ile ilişkili bulunmuştur. Ahududu hasattan sonra olgunlaştırmak için mümkün olsa da, bu meyve çok çabuk bozulan olabilir ve oda sıcaklığında oldukça kolay kalıp olabilir. Yani ahududu optimal antioksidan faydaları almak için en risksiz bir yaklaşım, tam olgunluk onları satın 35-39 ° F (2 ° -4 ° C) arasında onları sıcaklıklarda her zaman buzdolabında tutmak, ve çok hızlı bir şekilde tüketmek için (satın alındıktan sonra 1 ila 2 gün içinde). ahududu Anti-kanser faydaları uzun zamandır antioksidan ve anti-enflamatuar bitkisel besinler atfedilmiştir. Göğüs, servikal, kolon, özofagus, prostat kanseri ile ilgili hayvan çalışmalarında, ahududu fitobesinler, oksidatif stres düşürücü inflamasyonu azaltarak ve böylece kanser hücrelerinin gelişimini veya yeniden üretiminin çıkartılmasını değiştiren önemli bir rol oynadığı gösterilmiştir. Ancak, bu alanda yeni araştırma ahududu anti-kanser avantajları temel antioksidan ve antienflamatuar yapılarının yanı sıra olabileceğini göstermiştir. Ahududu Fitobesinler da potansiyel veya mevcut kanser hücrelerine gönderilen sinyalleri değiştirmek mümkün olabilir. Mevcut kanser hücreleri durumunda, ahududu ellagitannins gibi bitkisel besinler, programlanmış hücre ölümünün (apoptoz) oluşan bir devir olmak üzere kanser hücrelerini teşvik sinyalleri göndererek kanser hücresi sayıları azaltmak mümkün olabilir. Potansiyel olarak ancak kanserli olmayan hücrelerin durumunda, ahududu fitobesinler kanserli olmayan kalması kanserli olmayan hücrelerin teşvik sinyalleri tetiklemek için mümkün olabilir. Antioksidan ve Anti-inflamatuar Faydaları ahududu antioksidan ve antienflamatuar phytonutrientlerden çeşitliliği gerçekten dikkate değer, ve birkaç yaygın yenen meyveler daha çeşitlilik bize sağlayamıyoruz. Bir araştırma açısından bakıldığında, burada bize antioksidan ve anti-enflamatuar fayda sağlayan ahududu phytonutrientlerden kısmi bir listesi:
  • antosiyaninler Cyanidins
  • pelargonidins
  • delphinidins
  • malvidins
  • flavonoller
  • Quercetin
  • kaempferol
  • flavanoller
  • kateşinler
  • epicatechins
  • flavonoid glikozitler
  • Tiliroside
  • tanenler
  • ellagitannins
  • gallotannins
  • proanthocyanidins
  • hidroksibenzoik asitler
  • ellajik asit
  • lambertianin
  • sanguiin
  • vanilik asit
  • gallik asit
  • klorojenik asit
  • hidroksisinnamik asitler
  • kafeik asit
  • kumarik asit
  • ferulik asit
  • stilbenoids
  • resveratrol

Bu bitkisel besinler büyük çoğunluğu sadece ahududu tarafından sağlanan, ancak oksidatif stres tehlikeleri ve aşırı inflamasyon tehlikelere karşı bizi korumak açısından önemli miktarlarda temin edilmez.
 Serbest radikal molekülleri temizlemek için yardımcı ve istenmeyen inflamasyonu tetikleyebilecek enzimlerin aktivitesini düzenleyen yardımcı olarak olarak, ahududu bitkisel besinler, kronik oksidatif stres ve kronik inflamasyon ile ilişkili kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı bizim. Bu kronik hastalıklar obezite, tip 2 diyabet, hipertansiyon, ateroskleroz ve sayılabilir. ahududu bulunan ellajik asit bir anti-inflamatuar bileşik olarak anılmayı hak ediyor. Bu buluş ile birlikte fitobesin yanı sıra aşırı (siklo-oksijenaz 2 ya da COX-2 dahil olmak üzere) belirli bir pro-enflamatuar enzimlerin aşırı aktivitesi önlemek için gösterilmiştir. Hayvan çalışmalarında, ellajik asit alımı Crohn hastalığı ile ilişkili yönleri dahil olmak üzere, istenmeyen ve aşırı inflamasyon birçok yönlerini azaltmak için gösterilmiştir. Obezite ve Kan Şekeri Faydaları Belki ahududu araştırma en büyüleyici yeni alanlar obezite ve tip 2 yönetimini içeren diyabet. Ahududu ketonu (aynı zamanda rheosmin) ve flavonoid adı Tiliroside bir türü:. Obezite durumunda, ahududu iki bileşik özel bir önem almış Ahududu ketonu doğal ahududu oluşan bir bileşimdir ancak Adından da anlaşılacağı aksine, gereğidir hayır bu meyve münhasır anlamına gelir. Ahududu Genellikle bu oldukça büyük miktarlarda bulunan gibidir, ancak Ahududu ketonu, bitkilerin geniş bir yelpazede yer almaktadır. Türk Ravent böyle bir bitkidir. Karaçam, porsuk ağacı, akçaağaç, ve çam ahududu keton miktarlarını ihtiva ağaçlar ve bazı çalışmalarda, çam deneysel amaçlar için, bu bileşiğin bir kaynağı olarak kullanılmıştır. ahududu keton kimyasal adı, 4- (4-hidroksifenil olduğu ) bütan-2-on. Araştırmacılar rheosmin adı altında Ahududu keton ile eşit tanıdık ve 1965 yılından bu yana, o dahil oldu Genellikle onaylı gıda katkı maddesi olarak güvenli (GRAS) listesinde Tanınan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA). Bir gıda ilave maddesi olarak rheosmin birincil kullanımı tad ve aroma için olmuştur. yağ bazı hücre tiplerinde enzim aktivitesi, oksijen tüketimi ve ısı üretimini arttırarak yağ hücrelerindeki metabolizma artırabilir ahududu bulunan rheosmin. Bu şekilde yağ metabolizmasını artırarak, bizim yağ hücrelerinde yağ mevduat olasılığı olabilir, ve biz orada saklanır yağ bazı kadar kullanmak mümkün olabilir. Bizim yağ hücre metabolizmasını iyileştirerek, biz de yağ hücreleri tarafından üretilen pro-enflamatuar mesajlaşma moleküllerinin sayısını azaltmak mümkün olabilir. Sonuç olarak, biz genellikle obezite eşlik iltihap-tabanlı bazı sorunlar yaşamaya olasılığı olabilir. Bu faydaların yanı sıra, aynı zamanda üretilen bir yağ sindiren enzim olarak adlandırılan pankreatik lipaz aktivitesini azaltabilir ahududu bulunan rheosmin Bizim pankreas. Bu enzimin aktivitesini azaltarak, biz sindirmek ve sonuçları obezite ile başa çıkmak için çalışıyor daha az yağ-başka potansiyel bir artı absorbe edebilir. ahududu bulunan rheosmin ek olarak, bilim adamları da, bir saniyenin obezite ile ilişkili yararları üzerinde odaklanmıştır Bileşik Tiliroside denir. Tiliroside, gül ailesinin birçok bitkilerde bulunan kalça, çilek, ahududu ve gül dahil (bir glikosidik flavonoid denilen) flavonoid türü olduğunu. Ön çalışmalarda, Tiliroside bizim yağ hücreleri tarafından üretilen bir hormon denilen özel adiponektin etkinleştirmek için gösteri olmuştur. (Bu kelimenin "adipo" bölümü de neden bizim yağ hücreleri de denir olan "yağ", "adipozitler." Anlamına gelir) tip 2 diabates ile obez kişilerde, adiponektin yeterli miktarlarda üretilen veya değil, yeterince üretilen takdirde, Çok pasif kalır. Tip 2 diyabetli obez kişilerde adiponektin Bu yetersizlik kan şekeri ve kan yağlarının düzenlenmesi için bir anahtar sorundur. Adiponektin etkinleştirerek, ahududu Tiliroside tip 2 diyabetli obez kişilerde insülin dengesini, kan şekeri dengesi ve kan yağ dengesini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda, ahududu Tiliroside kilo alımını durdurmak veya yağ birikmesini önlemek dair hiçbir gösterge yoktur. Ama çok fazla vücut yağ istenmeyen sonuçları ve kan şekeri, kan insülin tehlikeye yönetmelik ve kan yağları önlemek mümkün olabilir. obezite ve kan şekeri regülasyonu bu çerçevede, ahududu bitkisel besinler başka bir yönü araştırmacıların dikkatini çekti Bir enzimin etkinliğini engellemek için ahududu özler kabiliyetini içeren alfa-glukosidaz olarak adlandırılan. Alfa-glukosidaz, bir nişasta-sindirici enzim olan ve sindirim sistemi aktif hale geldiğinde, bu şekerlere nişasta dağılımını arttırır. Bu şekerler kana kadar emilir olsun ve bir yemek sonrasında kan şekeri aşırı yüksek seviyelerde neden olabilir. (Bu işlem tokluk hiperglisemi denir.) Alfa-glukosidaz aktivitesini bloke ederek, ahududu ekstreleri daha iyi kan şekeri seviyelerini. Yönetmek için (kan şekeri regülasyonu ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız ya da obez kişiler) tip 2 diyabetli kişiler için mümkün hale gelebilir Biz ' ahududu kesin glisemik IDEX (GI) değeri hakkında sordu ve ne yazık ki oldum, herhangi bir kesin değer gıda araştırma ispat bulmak mümkün olmamıştır. Biz 40-50 GI aralığı içine düşmek birçok çilek için tahminler gördüm, ve çoğu araştırmacı için, bu düşük GI kategorisinde koyun olacaktır. Taze ahududu bir fincan toplam karbonhidrat, yaklaşık 15 gram ve şeker 5-6 gram sağladığından, (örneğin, 1/2 fincan), taze ahududu mütevazı bir porsiyon (diyet lifi 8 gram ile karşılaştırıldığında) olması muhtemeldir Kan şekeri istikrar odaklı en diyetler, hatta diyetler çok iyi bir uyum. Anti-Kanser Faydaları zengin antioksidan ve ahududu bulunan anti-inflamatuar fitobesin karışım göz önüne alındığında, bu kanserin önlenmesinde ahududu faydaları gösteren çalışmalar görmek şaşırtıcı değil. Aşırı Kronik Oksidatif stres ve kronik aşırı iltihaplanma insan dokusunda çeşitli kanser hücrelerinin gelişimini tetiklemek üzere birleşebilir. Antioksidanların zengin bir kaynağı sağlayarak, ahududu oksidatif stres düşük risk yardımcı olabilir, ve anti-inflamatuar besin zengin bir kaynağı sağlayarak, ahududu aşırı enflamasyon riskini düşürmeye yardımcı olabilir. Kombine edildiğinde, bu sonuçlar kanser oluşumu riskini azalttığı anlamına. Meme, serviks, kolon, yemek borusu, prostat kanserleri ve bugüne kadar hayvan çalışmalarında, kanser türleri, en yakın Ahududu alımına ilişki incelenmiştir bulunmaktadır. Son çalışmalar ahududu anti-kanser faydaları temel antioksidan ötesine olabileceğini düşündürmektedir ve anti-enflamatuar özellikleri. Ahududu Fitobesinler da potansiyel veya mevcut kanser hücrelerine gönderilen sinyalleri değiştirmek mümkün olabilir. Mevcut kanser hücreleri durumunda, ahududu ellagitannins gibi bitkisel besinler, programlanmış hücre ölümünün (apoptoz) oluşan bir devir olmak üzere kanser hücrelerini teşvik sinyalleri göndererek kanser hücresi sayıları azaltmak mümkün olabilir. Bu sinyal, tipik olarak, bir tümör bastırıcı bir protein olarak sınıflandırılır p53 proteini aktivitesi içermesi olasıdır. , potansiyel olarak, ancak yine de kanserli olmayan hücrelerin durumunda, ahududu fitobesinler kalması kanserli olmayan hücrelerin teşvik sinyalleri tetiklemek için mümkün olabilir kanserli olmayan. bir protein kompleksi olarak adlandırılan nükleer faktör kappa B rolü (NFkB) olayların bu sette yer olması muhtemeldir.


Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder

goji berry fidan fiyatları. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Home Ads

Instagram

Press

Latest in Sports

İLETİŞİM

MANİSA / SARUHANLI ALİBEYLİ KASABASI
GSM : 539 917 06 10
M@İL : gojiberryizmir@gmail.com

goji berry fidan,goji berry fidan satışı,yaprak ,dal satışı çok yakında hizmetinizdeyiz.

Flickr Imags