Sapodilla

Leave a Comment
Sapodilla 

Sapodilla Meyve: sapodilla meyve bir sakız bileşeni ve chicle kaynağıdır. Meyve yuvarlak için oval şekilli veya konik olabilir ve çapı 2 ila 4 inç olabilir. Bir karamel olan turuncu eti Küçük kahverengi tüylü meyve Taste . Bitki Sapodilla sakız için üs olarak kullanılmıştır. Sapodilla yumuşak kahverengi eti kahverengi şeker ve kök bira tatlı bir karışımı gibi biraz tadı.


Sapodilla Ağacı veya Manilkara Zapota Uzun yaprak dökmeyen ağaç, yeni dünya tropik yerli yaşanır. Hindistan'da chickoo adıyla bilinir. Yüksekliği 30-40 metrelerde hakkında Sapodilla ortalama büyüme. Ağacın bağırmak chicle denilen beyaz yapışkan lateks içerir.


Sapodilla Ağaçlar Büyüyen
            sapodilla Yucatan ve güney Meksika yakındaki diğer bölgelerinde, yanı sıra kuzey ve kuzeydoğu Belize Guatemala özgüdür. Bu tropikal Amerika ve Batı Hint Adaları ve Florida güney kesiminde tarafından tanıtıldı. sapodilla özellikle genç iken piramidal, oldukça yavaş büyüyen, uzun ömürlü bir ağaçtır. Beyaz, buharlı lateks güçlü ve rüzgara dayanıklı, zengindir. Bu meyve yaprakları, spiral bölünmüş şube ucunda kümelenmiş dökmeyen, pürüzsüz, alternatif, son derece çekici. Çiçekler 3 kahverengi tüylü dış çanak yaprakları ve soluk-yeşil corolla çevreleyen 3 iç sepals ve 6 organlarındaki ile küçük. Yaprak bazlar bir yeşillikleri ince sap üzerinde taşınan sahip. Meyve Doğa olabilir yuvarlak, basık, oval, elips ya da konik. Pürüzsüz derili iken bir kumlu kahverengi ile kaplanmıştır. Eti sarımsı gelen-koyu kahverengi ve renkli bazen kırmızımsı-kahverengi renk değişir. Bazı meyveler çekirdeksiz vardır Ama bazı Meyve onlar gevşek meyve merkezinde yuvaları bir sarmal içinde tutulur gibi kolayca kaldırılır 3 ila 12 tohumlardan olabilir.

türler aslında antik çağlardan beri yetiştirilen olmuştur ormanlarda bulunur. Bu tropikal Amerika ve Batı Hint Adaları'nda uzun zaman önce tanıtıldı. Erken sömürge zamanlarda, bu Filipinler geçildi ve daha sonra Eski Dünya tropik yerde kabul edildi.
           

Go to Top
Sapodilla Sağlık Faydaları
Sapodilla yılların Çocukça meyve kaynatılır ve kaynatma durdurmak için alınan İshal . Genç meyve ve çiçek Sapodilla bir kombinasyonu akciğer şikayetleri rahatlatmak için içilir. Sapodilla bir yaşlı sararmış yaprakları öksürük, soğuk algınlığı ve ishal için bir çare olarak içilir.
Mesane ve böbrek taşları sınırdışı iddia ezilmiş tohumları idrar söktürücü etkiye sahip bulunmaktadır. A ve düşük kan basıncı Günlük sapodilla ve chayote yaprakları şekerli kombinasyonu kaynatma ile kaçınıldı. sapodilla tohum tohum macunu sokmasına uygulanan ve zehirli hayvanlardan sokması edilir.


Etkili Sapodilla Saklama
Katı ve kurulan Sapodillas 9 içinde olgunlaşır - 10 gün ve normal yaz sıcaklığında, ve göreli nemde tutulması durumunda, iki hafta ayrışan. Son derece düşük sıcaklık kaydederse, bu akut meyve olgunlaşmasını engelleyen ve meyve düşük kalitede gibi olur. Düşük bağıl nem hat ve kurumaya neden olur ve aşırı meyve nem dankness neden olur. Bunlar, uygun koşullar altında tutulur varsa Sapodillas kontrol edilen bir atmosfer altında, uzun seved edilebilir. Onlar buzdolabında kaç gün için devam olacak. 35 derece F arasında bir sıcaklıkta, bunlar uzun altı hafta boyunca muhafaza edilebilir.


Sapodilla Çeşitleri
Aşağıdaki tıklayın Sapodilla hakkında bulmak istediğiniz
Esmer şeker    Üretken           Russel Tikal
Esmer şeker
Brown_Sugar


1948 yılında tanıtılan, Meyve 2/2 inç uzunluğunda, yaklaşık yuvarlak 2-1, küçük orta. Cilt ışık, pasaklı kahverengi. Soluk kahverengi, biraz taneli kokulu, çok tatlı, sulu ve zengin, doku eti. Kalitesi çok iyi. Bu çeşitli taşıyan ağaç boyunda ve gür olduğunu. meyve, taneli, tatlı, sulu ve son derece güzel kokulu.
Üretken
Üretken



Sapodilla Prolific çeşitleri düzgün pembemsi-bronzluk zaman eti olgun vardır. meyve konik yuvarlak ve onlar cilt üzerinde kürklü doku çok gevşek olasılığı, uzun ve geniştir. Ağaçlar ağır taşıyıcılarıdır. Bu, tatlı, sulu ve tadı çok lezzetli. Bu çeşitli taşıyan ağaç tutarlı ve ağır, erken meyve taşımaktadır.


Go to Top
Russel
Russel



russel çeşitli yılı 1935 yılında tanıtılan It çapı ve uzunluğu yaklaşık 3 ila 5 inç arasında değişmektedir büyük, neredeyse yuvarlak meyve. Bu, bir hafif kokulu çeşittir bir taneli dokuya sahiptir ve lezzet açısından zengin ve tatlı. Cilt gri yamalarla pasaklı kahverengi. Onun olgunlaşır Aralık-Mart başlar.
Tikal
Tikal


Tikal Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere özel oldu ama onun kökeni de Meksika olduğunu. Tikal çeşitli meyve şeklinde veya oval, ancak bir üst gibi bir ucunda meyve yağ vardır. Bu çeşitlilik, ilk üstün için Florida'da dikilmiş bir ticari çeşitleri, ama onun popülaritesi büyük daha verimli çeşitlerin bir giriş .. meyve Aralık-Mart dan olgunlaştırmak oldu. Tikal çeşitli erken olgunlaşır ve mükemmel bir lezzet vardır.
Go to Top

Sapodilla Beslenme Bilgileri
Gıda ve Beslenme
Mainy Orta Amerika'da sunulmaktadır Sapodilla Yağmur ormanı: Sapodilla tropikal yaprak dökmeyen meyve ağacı familyasının bir Sapotaceae ailesine ait olduğunu. Bu Hindistan, Sri Lanka, Endonezya ve Malezya'da önemli bir ticari ürün olarak yetiştirilen, şimdi tüm tropikal kemer üzerine yayıldı .. ağaç çok hızlı büyür ve rüzgar ve yetersiz yağışlar kuru kurak bölgeler için uygun karşı yoksundur. Bununla birlikte, merkezi Amerika'nın iyi meyve verimi yaz sezonu boyunca sulama sonuçları ..
Bir Sapodilla ise:
meyve, ishal durdurmak için, yüksek bir bronzlaşma madde olan ham meyve kaynatılır ve kaynatma tüketilir. Sapodilla meyve ve çiçek karışımı önlemek ve herhangi bir akciğer şikayetleri gelen serbest olsun esinlenmiştir.
Alt sarı yapraklar, soğuk kaynatma, öksürük ve diarrhea.h engellemek için alınır hazırlanır
Faydalıdır ağacının kabuğundan elde özel bir çay, ishal ve dysentry kurtulma temin etmek için
ağacından türetilmiş lateks tropik diş boşlukları doldurmak için kullanılan
Sapodilla Beslenme gerçekler
Sapodilla 100 g besin değeri
Ilke      Besin değeri
Protein            0.44 g
Karbonhidrat  19.9 gr
Kalsiyum, Ca  21 mg
Demir, Fe        0.80mg
Magnezyum, Mg        12mg
Potasyum        193 mg
Sodyum, Na   12mg
Bakır, Cu        0.086 mg
C vitamini       37.4mg
Tiamin 0.058 mg


Sapodilla Tarif
Sapodilla Sufle
Malzemeler:
1 su bardağı püresi olgun sapodilla
½ su bardağı krema
¼ bardak süt
1 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı carambola suyu şeker (limon suyu yerine kullanabilirsiniz), tuz tadı
Sert ama kuru değil kadar çırpılmış 3 yumurta akı,
¼ fincan tereyağı, erimiş
Yol:
300 ° F Isı Fırın. Bir kapta, sapodilla, süt ve kremayı karıştırın. Sürekli karıştırarak, bir ısı düşük sıcaklıkta dakikada 10 Araçlık Kapalı karışımı pişir. Zevkinize için tarçın, carambola suyu, şeker ve tuz ekleyin. Soğuk kadar karışım, oda sıcaklığında yer almaktadır. Dikkatle yumurta akı pişmiş karışımları katlayın. Küçük sufle kaplarına x 2 x 1 ½ 4 çevirin. Kızartma 25 dakika. Eritilmiş tereyağı ile Clash üst. Hemen servis yapın.
Sapodilla Kulfi (Hint dondurma):
Sapodilla-Kulfi
Malzemeler:
12-oz süt buharlaşmış olabilir
14-oz tatlı süt yoğunlaştırılmış olabilir
1 bira bardağı ağır krema
3 dilim beyaz ekmek, süt ıslatılır ve sıkılmış mümkün olduğu kadar fazla sıvının çıkması için
2 su bardağı sapodilla püresi
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
20 badem, beyazlatılmış ve soyulmuş, isteğe bağlı
l½ fincan antep fıstığı, isteğe bağlı
Yol:
Pürüzsüz kadar tüm malzemeyi karıştırın. Popsicle kalıpları veya dondurma bardak ve donma içine dökün.


Sapodilla Meyve yiyin nasıl
           
meyve iç zarı güzel yıldız şeklinde tohum deseni ile soluk sarı oldu. Biz yarım ayların içine meyve kesilir ve orta ısırdı ve hemen ağzımızı yıkamak zorunda - biz hiç tadı güçlü ağız-kırışma burukluk vardı! Aslında sapodilla o, çok yumuşak hale gelinceye kadar aldı sonra olgunlaştırmak için vardır. Bu krem ​​ve cherimoya ve soursop gibi tatlı olur.
Trivia başka parça: sapodilla ağacı, Sapodilla için ortak kökeni yer meksika ama Hindistan ve Filipinler gibi bazı tropik ülkeleri üzerinden yayıldı, lateks dolu. Aslında, çiğneme sakızı bir çok kendi kabuğu içinde bulunan lateks yapılır. Ağacın adı Chiclets onların adı var nasıl, hangi özel Chiku bunu Hindistan'da denir.
Eğer hizmet için sayısız yolu vardır meyve hazır erişiminiz varsa onu-hırpalanmış ve kızarmış, kireç suyu ve zencefil ile demlenmiş hamur haline ve şarap yapmak için fermente ve hatta pasta elma yerine, kek ekledi. Ben solucan ücretsiz ve hazır yemek çok nadiren örnekleri rastlamak beri Ama soğutulmuş onları sadece şımartmak için memnunum. Olsa tohum ile dikkat etmeyin; Bazı yanlışlıkla onları yutmak eğer boğaz üzerinde yakala küçük bir kanca benzeri çıkıntı var.

Çok tatsız. Meyve yanı sıra, sapodilla ağacı bize hayatın zımba birini verir. özsuyu kauçuk ağaçlarından vurdu lateks gibi çok toplanır. Bu sap chicle denilen beyaz, çiğnenebilir madde, sakız eskiden ana bileşenidir. Görünüşe göre, sakız artık sentetik kauçuk ile yapılan, ama geri chicle getirmek söylüyorlar.




Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder

goji berry fidan fiyatları. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Home Ads

Instagram

Press

Latest in Sports

İLETİŞİM

MANİSA / SARUHANLI ALİBEYLİ KASABASI
GSM : 539 917 06 10
M@İL : gojiberryizmir@gmail.com

goji berry fidan,goji berry fidan satışı,yaprak ,dal satışı çok yakında hizmetinizdeyiz.

Flickr Imags